وستر چیست


ما در ایران سفری را نمی بینیم که هنر پوستر به غرب سفر کرده باشد تا در عرصه های تجاری، سیاسی، فرهنگی و... شکل های مختلفی به خود بگیرد. زیرا همانطور که چاپ و چاپ تقریباً یک بار در ایران رایج شد، انواع پوسترها نیز بدون گذراندن دوره تکاملی خاص و استفاده برای مقاصد مختلف رواج یافتند.

اگر بخواهیم رکوردی برای پوسترهای چاپی در ایران پیدا کنیم، باید اینجا هم به تبلیغات عمومی روی بیاوریم. این امر در مورد اعلامیه های مطبوعاتی دولتی و غیردولتی که در مکان ها و جلسات عمومی منتشر می شود و بیانیه مطبوعاتی را نشان می دهد صدق می کند:
معرفی بهترین سایت برای سفارش طراحی پوستر
به عنوان پیام برای نظام وظیفه و غیره. این نوع تبلیغات اغلب فاقد عناصر بصری جالب بودند و فقط محتوای دقیق را با حروف یکنواخت ارائه می کردند. اولین پوسترهای مصور نیز ارزش هنری کمی داشتند.

به علاوه محدودیت های چاپ در آن زمان بر رشد تولید پوستر تأثیر منفی داشت. در اوایل پوسترهای سیاسی و فرهنگی عمدتاً توسط ارگان های دولتی منتشر می شد و غالباً جنبه رسمی و تبلیغاتی آن بر اساس جنبه هنری آن بود. در آن زمان هنوز پوسترسازان حرفه ای ظاهر نشده بودند و هنرمندان در کنار کار خود به طراحی پوستر نیز می پرداختند.

به این ترتیب پوسترها گرایش‌های شدید «نقاشی» را نشان می‌دادند و به تدریج در میان این هنرمندان افرادی جذب گرافیک شدند که مرزهای بین هنر نقاشی و گرافیک را می‌شناختند و به ویژگی‌های هنر پوستر پی می‌بردند.

تلاش اینان و تازه فارغ التحصیلان هنرستان های داخلی و خارجی بود که عرصه هنر پوستر را در ایران گسترش داد و تنوع بخشید. از سوی دیگر توسعه تبلیغات برای کالاها و موسسات تولیدی و خدماتی و غیره. باعث محبوبیت پوسترهای تجاری شد. در کنار پوسترهای تجاری، پوسترهای جاذبه های گردشگری و پوسترهای فرهنگی و هنری نیز ارائه شد.

اکنون نه تنها سازمان‌های دولتی پوستر سفارش می‌دادند، بلکه مؤسسات خصوصی نیز با کارکرد اجتماعی هنر آشنا شدند و از آن برای اهداف بازاریابی و تبلیغات استفاده کردند. به این ترتیب تولید پوستر گسترش پیدا کرد، اما تولیدکننده پوستر مجبور شد محدودیت های زیادی را نه تنها در زمینه ممنوعیت های سیاسی، بلکه از نظر سلیقه مشتری بپذیرد.

به طور کلی، در رژیم گذشته، مانند سایر هنرها، هنر پوستر نمی توانست در خدمت ارتقای سطح فرهنگی جامعه و افزایش آگاهی عمومی باشد. زیرا بیشتر نیازهایی که پوستر باید پاسخگوی آن بود، نیازهای مصرف گرایی اقتصادی و فرهنگی بود.

این امر از یک سو بر شکل و محتوای هنر پوستر در غرب ایران تأثیر گذاشته و از سوی دیگر باعث انحراف مردم از اندیشه و سلیقه می شود. با این حال، در سال‌های اخیر با نمونه‌هایی از هنر پوستر ایران در همه جا مواجه شده‌ایم.

این نمونه ها اغلب در زمینه پوسترهای فرهنگی و مربوط به فیلم، نمایشنامه، کتاب و ... می باشد. موفقیت هنری این پوسترها بیشتر است زیرا هنرمند پوستر بدون توجه به تحمیل ایده های مشتری، بهتر می تواند افکار، سلیقه و مهارت های خود را ارائه دهد.

در دوران انقلاب اسلامی و پس از آن، پوستر به یکباره قید و بندهای گذشته را شکست و در ابعادی بی سابقه در معرض دید عموم قرار گرفت. در این سال ها به مناسبت های مختلف دیوارهای شهر با پوسترهای مختلف پوشانده شد و پیام های مذهبی، سیاسی و فرهنگی را منتشر کرد. فراگیر بودن پوستر البته به رشد جنبه های هنری آن بستگی ندارد.

به همین دلیل است که در میان پوسترهای بسیار امروزی هنوز نمونه های ارزشمند هنری کمی وجود دارد. سازندگان این پوسترها از دستاوردهای فنی و هنری سال های گذشته به نحوی آبرومندانه برای بیان محتوای جامعه امروزی استفاده کرده اند.

ویژگی های پوستر سفارشی:
با توجه به توسعه روزافزون و سریع ارتباطات که ناشی از نزدیکی طرفین و نیاز به تداوم و تازگی اطلاعات است. برای ایجاد یک پوستر گرافیکی باید به 3 نکته توجه کنید:

ویژگی های پوستر

1- سرعت انتقال پیام.

2- کیفیت ارسال پیام.

3- در حذف فرهنگ و هویت ملی و انسانی پیام. امروزه مردم به دنبال یک زبان بین المللی برای ارتباط بین مردم هستند. اگر از این توابع با ابزارهای گرافیکی مناسب استفاده شود، نتایج مثبت و درخشانی خواهد داشت.

پوستر یکی از هنرهای تجسمی است. باز هم باید گفت که مسائل گرافیکی که در هنر پوستر باید به آن توجه شود باید توسط افراد بی سواد یا بی سواد به درستی درک شود که در طراحی آن باید به آن توجه شود. یا قدرت جذب دارد و از نظر روانی برای موضوع مناسب است تاثیر روانی رنگ و نوشته به درستی در آن رعایت می شود.

در واقع می توان گفت پوستر یا پوستر مفهومی است

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *